Garderobekast

Ik hoor regelmatig van mensen die vinden dat hun kast een opruimbeurt kan gebruiken. Wellicht een mooie gelegenheid om in deze periode, waarin we allemaal veel thuis moeten blijven, eens in die kast te gaan kijken. En ik kan je daarbij helpen.

Nog even de tips van de laatste twee keren op een rijtje:
– Hang alleen de kleding van het betreffende seizoen in je kast, dus nu geen zomerkleding erin hangen. Probeer die kleding elders op te bergen.

– Kijk kritisch naar je kleding. Is het versleten of amper gedragen, haal het dan uit je kast.

– Het helpt echt als je je kleuren kent en hang die bij elkaar.

Wat ik ook veel hoor, is “mijn kast is zo vol en toch niets om aan te trekken”. Dat is jammer, want het is zonde als je kleding alleen maar hangt. Kleding moet gedragen worden, door wie dan ook! Naast het kennen van je kleuren, is het ook handig om te weten:

– wat jouw stijl is en welke lichaamsvormen je hebt. Het is echt zo dat wanneer je hier meer zicht op hebt, je veel minder miskopen hebt. En dat je ook:
– gerichter kunt kopen,

– het kopen van kleding leuk kan zijn en

– bovenal je kunt veel beter en makkelijker combineren!

Je kunt natuurlijk meerdere stijlen hebben en dat maakt het combineren van kleding, schoenen en accessoires zo leuk. Denk aan een net jasje dat je voor je werk met een nette rok of pantalon draagt, maar in het weekend kun je dit met een jeans en gympen dragen en heb je een hele andere look.

– Een andere tip is om te kijken welk soort kledingstuk je in je kast hebt hangen. Heb ik een paar basis t-shirts, bijvoorbeeld voor onder een vest of onder een trui. Een blouse die je netjes kunt dragen als je het onder een colbert doet of juist open draagt met een t-shirt eronder. Het is maar welke stijl je kiest voor die dag. Hoe je jouw garderobe opbouwt, hangt ook af van welk werk je hebt en of je daar netjes voor gekleed moet zijn, wie jij bent…… Maar ook van “nette” kleding kun je met de juiste combinaties een vrijetijdslook maken.

– Met een vriendin samen naar je kleding kijken, kan ook heel verrassend werken.

Ik krijg er wel zin in om naar mijn eigen kast te kijken! Jij?
Zie je er toch tegenop, dan kunnen we altijd samen door je kast gaan. Bel of mail mij dan voor de mogelijkheden en wensen.  Of druk op de knop voor je vraag.