Nieuw bij reuSeleuk

Geef je kleding een tweede leven!

Het is zo zonde als je kleding maar stilletjes in de kast hangt. Vaak kun je er nog iets heel leuks mee doen en is de oplossing simpel waardoor je het kledingstuk wel weer gaat dragen!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een kledingstuk niet meer draagt;
* je jurk, trui, broek zit te strak,
* die mouwen in dat jasje zitten niet fijn,
* ik weet niet waar ik die tuniek op moet dragen,
* de halslijn is niet mooi,
* de broek is te lang.

En gelukkig zijn hiervoor een heleboel oplossingen, zoals:
1. het kledingstuk dat te krap zit, kunnen we uitleggen,
2.  haal de mouwen eruit als ze niet fijn dragen en maak er een gilette van met een asymmetrische onderkant,
3. die tuniek is het net niet, knip het korter en zet er bijvoorbeeld een leuke elastische band onder en voilà een leuk truitje,
4. de halslijn is niet mooi, diep de lijn uit, maak er een V-hals van of zet er een leuk bandje tegenaan,
5. de broek is te lang, die maken we korter,
6. het kledingstuk is te wijd, die nemen we in.

Er is dus heel veel mogelijk. Dus als je jouw kledingstuk opnieuw wil dragen, kom dan eens langs. We bespreken dan samen hoe we het “probleem” kunnen oplossen door het te vermaken of te repareren.

Mij lijkt het erg leuk!

28 mei 2021

Restyle-Vermaken kelding-Reparatie

Restyle

Vorige keer liet ik je twee kledingstukken zien die ik heb vermaakt. Het roestbruine tuniek heb ik nog wat verder aangepast. Het is nu een truitje geworden.

Het geeft me echt een goed gevoel om kleding te vermaken en je bent ook nog eens duurzaam en verantwoord bezig! Het is zonde om kleding weg te gooien, dus kijk er kritisch naar. Wellicht kun je het toch nog een tweede leven geven!

Op de foto zie je een tuniek boven en het resultaat staat eronder. Dit was een tuniek met een colle. Helaas heb ik geen foto van het originele tuniek. Ik heb de colle eraf geknipt. Hiermee heb ik de manchetten voor de mouwen gemaakt. De halsrand heb ik lager gemaakt en met dat stukje stof heb ik de halsrand met een beleg afgewerkt. De tuniek heb ik een stuk korter gemaakt tot truilengte. Met die overige stof heb ik een band aan de onderkant gemaakt. En zo is dit truitje ontstaan!

Heb je een kledingstuk waar je iets anders mee wil, bel of mail om de mogelijkheden te bekijken. Wil je het zelf doen, geef je dan op voor de naailessen of voor een workshop Restyle.

10 november 2020

Restyle

Ik vind het zonde om kleding weg te gooien. Dus ik kijk kritisch naar kleding die ik niet meer draag. Bijvoorbeeld de stof van oude spijkerbroeken is goed te gebruiken om er een tas van te maken. Of je kunt van verschillende kledingstukken één mooie lap maken waar je een patroondeel uit kan halen. Ik ga je zeker meer voorbeelden hiervan laten zien.

Dit is een jurk die ik  ooit heb gekocht in Italië. Toen wist ik al dat ik ‘m niet zou dragen, omdat de jurk te ruim zat. Toch gekocht, want ik vond de kleur zo mooi.

Onlangs heb ik de jurk op een paspop gehangen en ben ik er met spelden meer vorm aan gaan geven. Harstikke leuk om te doen en ik ben blij met het resultaat. Ik ga deze jurk nu zeker dragen! Momenteel ben ik bezig om de col van een tuniek eraf te halen en er een lage halslijn van te maken.  Met de geknipte stof kan ik weer het beleg maken voor de halslijn.

Binnenkort geef ik een workshop Restyle je kleding. Ben je geïnteresseerd, meld je dan alvast aan via mijn contact pagina (knop hieronder)

7 oktober 2020

Meer weten over mijn andere nieuwe ontwikkelingen, lees gerust verder:

Ontwikkelingen van mijn Atelier…

Een kijkje in je gaderobekast… 

Kleuradvies met herfstkleuren…

© Copyright reuSeleuk - Website build by - De Digitale KlusjesMan - ddkm.nl | Rotterdam