Jaaa, ik heb dus een winkel gevonden met een heleboel verschillende t-shirts, namelijk Oog voor kleur en stijl. Onder tops vind je verschillende shirts en tops. Nu worden shirts vaak onder een vest, trui of jasje gedragen, maar ik vind het toch belangrijk dat je weet welk shirt dan het beste bij jouw lichaamsvormen past. Zeker nu in de komende maanden dat je dat vest of jasje uitdoet. Dan is het fijn dat je een shirt draagt die qua mouwlengte en halslijn mooi past. Dus op een rijtje:

  • Shirt met een V-hals; geschikt voor mensen met een brede taille, of een korte romp, zware boezem, brede schouders.
  • Shirt met boothals; bij mensen met smalle schouders, of om tegengewicht te vormen als je zware heupen hebt of juist weinig boezem hebt, dan ligt het accent op de schouder i.p.v. op de boezem.
  • Lange en smalle mouwen; als je een korte romp hebt, korte armen.
  • Driekwart mouwen; als je lange armen hebt, zware boezem.
  • Mouwloze of korte (tussen schouder en elleboog); bij een gemiddelde/ slanke bovenarm, bij lange en korte armen (niet langer dan de elleboog).

Dit zijn zomaar enkele tips waar je bij de koop van een shirt rekening mee kan houden. Ik hoop dat je ze kunt gebruiken. Het is nog lang niet alles. Wil je meer weten of een stijladvies doen, bel of mail mij gerust!

26 maart 2022