, , , ,

Wat hangt er deze zomer in de winkel?

Wat vinden we in de winkels?

Het zijn niet alleen de kleuren die opvallen in de winkels, ook de kleding is opvallend. Van coronakleding naar weer gezien mogen worden in je outfit!
Wat gaan we zien:

  • nog steeds ruimvallende kleding
  • grote shorts
  • minirok is terug
  • korte bovenkleding
  • zachte stoffen
  • doorkijkende stoffen
  • glitter

Ik volg zelf niet heel erg de mode. Ik maak natuurlijk zelf veel kleding en kan hierdoor zelf mijn model bepalen en ook de kleur. Gelukkig zijn er ook een heleboel winkels die gericht zijn op een bepaalde doelgroep, waardoor er bijvoorbeeld niet veel minirokken zullen  hangen. Ik zal deze rok zelf niet snel dragen met blote benen. Een korte rok met een leuke legging met print vind ik al anders worden. Maar een korte of lange roklengte hangt ook af of je boven- of onder gemiddelde lichaamslengte hebt. Ben je wat kleiner dan een gemiddelde vrouw dan vind ik een heel lange rok niet altijd fraai staan. Dan kan je het gevoel krijgen “waar blijft die mevrouw”, weggedoken in de rok. Een korte rok kan juist bij iemand met lange (slanke) benen mooi staan.

Doorkijkende stoffen kan soms heel mooi en praktisch zijn als je stevige bovenarmen hebt en je toch een mouwloos topje aan wil. Je kunt daarover heen een transparant of doorkijkend blousje aantrekken. Of als je zelf kleding maakt, kun je een transparant mouwtje inzetten. En transparante stoffen kunnen natuurlijk ook heel feestelijk en vrouwelijk overkomen,

Zachte stofjes, stoffen met glitter, gehaakt of gebreid, ook die kom je tegen in de winkel. Een stof kan heel bepalend zijn in je uitstraling en wat wel of niet van jouw lichaamsvormen camoufleert. Bijvoorbeeld een glitterbroek is super leuk, maar alles wat glanst en glimt trekt de aandacht. Heb je stevige bovenbenen die je liever niet te veel zichtbaar hebt, trek die dan niet aan. Kies dan voor een broek in een donkere matte kleur. Wil je toch zo’n glanzende broek aan, probeer dan de bovenkleding in dezelfde kleur (ton-sur-ton) te dragen en ook je schoenen. Je krijgt dan één geheel wat een slankend effect kan geven.

Onthoud dat glimmende glanzende stoffen en lichte kleuren aantrekt. Donkere en matte kleuren zorgen voor afstand. Horizontale strepen in je kleding verbreden. Houd de prints op je stof in balans met jouw lichaamsvormen. Ben je lang en slank kies dan voor subtiele prints. Let ook op bij de stofsoort; bijvoorbeeld een jurk in een dunne rekbare stof zie je alle lichaamsvormen, in tegenstelling tot een stevige tricot (rekbaar). Wollige, harige stoffen kunnen ook de lichaamsvormen voller maken.

Zo maar weer wat tips. Wil je beter weten welke modellen broek, rok, top, jasje je kunt dragen, dan kan een stijladvies of een workshop je echt op weg helpen om gerichter te kunnen kopen, beter te combineren en minder miskopen te hebben. Zeker als je ook je kleuren kent, en hiermee goed kan combineren, hoeft een heel grote garderobe er niet meer te zijn!

Succes en bel gerust als je meer wil weten!

21 mei 2022