Marjolein Reus, reuseleuk.nl, Kleding, kleur, stijl, mode, fashion, naailessen, cursus, kleuradvies,
, , , ,

Welke kleuren zijn het deze zomer?

De nieuwe zomerkleuren!

Veel kleur hangt er deze zomer in de winkels!
Volgens de ontwerpers mag er weer geleefd worden en dat uit zich onder andere in kleuren, uitbundige prints en stofsoort. In deze post ga ik het over de zomerkleuren 2022 hebben en waar jij op kan letten bij het kopen van een kledingstuk. Soms is het wel eens moeilijk jouw kleuren in de winkel terug te vinden, zeker nu er veel wit, helder geel, oranje en lila te vinden is. Niet de meest makkelijke kleuren. Zeker bij lila en geel  merk ik tijdens het kleuradvies dat mensen wat terughoudend kunnen zijn met deze kleur, terwijl de kleur regelmatig goed staat. Maar het is wel handig te weten of je meer voor de heldere kleur of wat meer gedempte kleur kan gaan.

Deze kleuren zie je deze zomer het meest in de winkels hangen:

  • Roze
  • Geel
  • Groen
  • Paars
  • Beige
  • Wit
  • Oranje

Veel van deze kleuren zie je terug in felle, heldere kleuren, zoals bij het geel, roze en oranje. Ik hou van kleur dragen, dus ik ben er erg blij mee. Als je een kleuradvies hebt gedaan, ken je jouw kleuren en dan is het een stuk makkelijker je kledingstuk te kopen of te maken. Ken je jouw kleuren nog niet zo goed, probeer dan het kledingstuk bij je gezicht te houden. Bijvoorkeur bij daglicht, dan kan je namelijk beter zien welk effect een kleur heeft op je gezicht. Zo kun jezelf of een ander bij jou zien of de kleur iets toevoegt, bijvoorbeeld meer kleur op je gezicht, je ogen die er mooi uitspringen, warmere gloed op je gezicht. Aan de andere kant kan een kleur dus ook minder goed uitpakken. Dit zie je doordat de kleur een bleke, vale uitstraling afgeeft op je gezicht. Of meer de oneffenheden op je gezicht benadrukken.

Je kunt zelf bekijken of je meer matcht met de heldere kleuren of dat het juist kleuren moeten zijn waar de helderheid van af is en die dus meer gedempt zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld roestbruin, mosgroen, camel of pasteltinten.

Weet ook dat je elke kleur, behalve zwart, in allerlei tinten hebt. Geel is er in kanariegeel maar ook in maisgeel of oker. In deze laatste twee kleuren is de helderheid er van af. Bij rood zeggen mensen vaak “dat staat me niet”. Meestal blijkt dat bordeaux of aubergine wel heel goed staat.

Elke kleur bestaat uit een heldere kleur of niet helder. Een heldere kleur kan het lichte frisse heldere lentekleur zijn, bijvoorbeeld het rood van de tulpen. Het kan ook een diepe, donkere heldere kleur zijn, denk aan kobalt.

Bij niet heldere kleuren kun je te maken hebben met de donkere, krachtige, diepe kleuren die vaak gemengd zijn met meerdere kleuren of met de meer lichte, gedempte zomerkleuren, zoals pastel.

Kortom, het is leuk en soms ook een uitdaging om de juiste kleuren te vinden die mooi staan. Het kledingstuk bij je gezicht houden, helpt je vaak om te zien of het wel of niet staat. Kijk ook eens kritisch naar je kast om te bekijken welke kleuren je veel draagt of juist helemaal niet. En kom je er niet helemaal uit of wil je jouw kleuren kennen, kom dan eens het uitgebreide kleuradvies doen of met vriendinnen de workshop!

21 mei 2022