Workshops

Workshops

Diverse workshops zijn mogelijk. Leuk om te doen met een aantal vrienden, met je collega’s of familie. ReuSeleuk heeft een eigen atelier in Rotterdam voor het geven van deze workshops.

Een eigen locatie kiezen kan ook. Bij de workshops is koffie, thee en iets lekkers bij de prijs inbegrepen. De workshops zijn ook te combineren met een high tea of hapjes en andere lekkernijen.

Meld je aan als groep dan kunnen we in overleg een dag, locatie en de verdere wensen afspreken. Wil je de mogelijkheden bespreken, neem dan contact met mij op.

Naailessen

Wat is er nou leuker dan je eigen kledingstuk maken! Je kiest zelf jouw model en stof.  En vervolgens ga je ermee aan de slag;  een proces waar je blij van wordt en na heel wat uurtjes arbeid is het resultaat een mooi uniek kledingstuk. En een kledingstuk dat ook nog eens perfect past, want je maakt het op jouw maten!
Lijkt het je leuk om zelf eens kleding te maken, meld je dan gauw aan.

1. Naailessen in groepsverband

Per januari 2021 start ik weer met het geven van naailessen voor beginners en gevorderden. Door verhuizing, verbouwing en nu de Corona ligt het helaas even stil.

Lestijden: maandag- en woensdagavond van 20.00 tot 22.00 en op woensdag- en vrijdagochtend van 09.30 tot 11.30.

Kosten: 60,- per maand. Je kunt ook kiezen voor de workshop “Voor de beginnende naaister”.  En je kunt gebruik maken van een strippenkaart.

Wil je op les, meld je dan aan via het formulier hiernaast.


2. Strippenkaart naailessen

Wil je graag zelf een kledingstuk maken maar niet gebonden zijn aan vaste lestijden? Dan is de strippenkaart misschien iets voor jou.  Wanneer je mijn hulp nodig hebt, kun je me bellen of mailen waar er een plekje vrij is op de lesdagen.

De strippenkaart van 5 lessen €87,50 en is 3 maanden geldig.
De strippenkaart van 10 lessen kost €175,- en is 6 maanden geldig.

Elke les duurt 2 uur. Bij aanvang van de eerste afspraak en na betaling ontvang je de strippenkaart.

Wil je op les met een strippenkaart, meld je dan aan via het formulier hiernaast.

3. Workshop voor de beginnende naaister

Heb je nog helemaal geen ervaring. En weet je ook nog niet zeker wat je ervan gaat vinden, dan is deze workshop iets voor jou. Het zijn 10 weken van elk 2 uur les. Je begint met het maken van een eenvoudige rok, of broek als je niet van rokken houdt. Je leert alle aspecten van het kleding maken, zoals:
– jouw maten opnemen
– patroon kunnen lezen, overnemen en aanpassen
– patroon op stof leggen
– doorslaan, rijgen en passen van het kledingstuk
– stikken en locken van het kledingstuk.

Kosten:  180,- voor 10 lessen.

Wil je op les met een workshop, meld je dan aan via het formulier hiernaast.

Alle cursisten kunnen gebruik maken van de patroonbladen. Er zijn naai- en lockmachines aanwezig, maar je mag ook je eigen machine meenemen. Ook kun je bij mij stof en fournituren bestellen.

Heb je nog vragen, bel of mail me gerust!

Workshop Kleur & Stijl

Deze workshop geeft jou een inkijkje in wat een kleur- en stijladvies inhoudt.

Kleuradvies; Korte uitleg over de verschillende seizoenen en soorten kleuren (warm, koel, helder, diep).
Met behulp van enkele kleurdoeken en gezichtsprofielen bij elke deelnemer laten zien wat het effect van een bepaalde kleur is op je gezicht en je persoonlijkheid.

Stijladvies; korte uitleg over de verschillende figuurtypes en algemene tips over welk kledingstuk je het beste kunt dragen bij bepaalde figuurtypes.
We kijken samen hoe je accenten kan leggen op de sterke punten van je lichaam, waarbij ook enkele camouflagetechnieken worden besproken.
En je neemt een topper en tobber van jouw kledingstukken mee die we kunnen bespreken.

Je ontvangt bij aanvang een kleur- en een stijlhandout waarin ook informatie staat en waarin je tijdens de workshop enkele aantekeningen in kunt maken.

Kosten: €40,00  inclusief de hand-outs en koffie/thee met iets lekkers, bij minimaal 6 deelnemers.
Aanmelden: vul het formulier hiernaast in  https://www.reuseleuk.nl/contact/

Ook kun je kiezen voor alleen een workshop Kleur of alleen een workshop Stijl.
Voor bedrijven en particulieren kan ik de workshop ook op maat maken!

Workshop tasjes maken

Vind je het leuk om zelf een tas te maken?
Van een zelf gekozen stof? Een tas die je als schoudertas kan gebruiken of enkele boodschappen in kan doen. En ook nog eens op te vouwen is. Meld je dan snel aan voor deze workshop.

Aan de hand van een patroon maak je jouw tas, zie  de foto op deze pagina. Je kunt zelf stof (stevig katoen) meenemen (afmeting: 55×55 cm) of je kunt tegen betaling van €7,50 een leuke stof bij aanvang van de workshop uitkiezen. Overweg kunnen met een naaimachine is gewenst.

Wil je deze workshop met vrienden doen, of met familie, dan kan dat ook. Bel of mail me om de mogelijkheden te bespreken.

Datum: nog te plannen, aanmelden kan altijd al!
Tijds     : 3,5 uur
Locatie: Rotterdam
Prijs     : €45,00
Aanmelden hier of 06-1303 0767.

Tas-Busje